Presse

René Christiansen, har som single i nattelivet oplevet opture og nedture i jagten på det modsatte køn, han har til stor alvor og nogen morskab beskæftiget sig med de skjulte dagsordner i dansk politik, han har et stort talent for at skrive sange om universelle emner som den lækre pige i 9klasse man aldrig fik scoret, jagten på succes, reproduktion, når drømmepigen siger nej. Med sin palet af sange blander han sig i enkeltsager som Christiania, Traficking, miljøpolitik og sætter spotlys på Danmarks svar på Jimmy Hendrix, alias Mr. Stonefree’s op- og nedtur i Gasolin. Stift bekendtskab med en talentfuld musiker, som repræsentere et gadekryds imellem pop, rock og trubadur.

Med guitaren som fast følgesvend inviterer René lytteren ind i sit øvelokale, et regnbuefarvet rum med stearinlys, billige plakater, Samsung tv og lommefilosofiske bøger. Ærlighed, gå-på-mod, stædighed og klarsyn bakkes op af et solidt talent og overskud til ikke at træde folk over tæerne blandet med mangel på disciplin til at holde mund hvor andre ville tie stille. Denne balancegang gør René Christiansen til et interessant bekendtskab, i en tid hvor den danske musikscene dufter af tulipaner og skalotteløg.

Det enkle, sårbare og stemningsfyldte udtryk som opstår, når René Christiansen fravælger bandets buldrende akkompagnement, og blander anekdoter i bedste Dan Türell stil med sin unikke rustende måde at presse vokalen ud over scenen skal opleves. I dette akustiske univers, er der plads til både livsglæde, længsel og lyst. René skriver sange, som er genkendelige og tilgængelige, men samtidig kompromisløse og fri af genreklicheer.

For danske sangskrivere er det ofte en udfordring at forholde sig til genrens mestre, uden at kopiere eller blive låst fast i inspirationskildens udtryk. Dette lykkedes på forbilledlig vis hos René Christiansen, som måske nok har hørt Kim Larsen, Steffen Brandt, Jonny Madsen og Rasmus Nøhr, men som på ganske unik og uimponeret vis er sin egen.

René Christiansen har både hjertet, og en strøm af tanker med i sine kompositioner, og derfor venter der altid lytteren en dybt personlig musikalsk oplevelse, når René Christiansen går på scenen med en stemt guitar, et langt rendyrket talent og en række fremragende sange.